Corona vaccination

12. januar 2021    Seneste nyt vedr. Corona vaccinationer :

Alle får tilbudt vaccination i takt med, at vi får godkendte vacciner til Danmark. Dog tilbyder vi ikke vaccination til børn under 16 år samt til gravide og ammende, fordi vaccinerne ikke er undersøgt til de grupper.

I starten, hvor vi kun får begrænsede mængder vaccine, vil vaccination blive tilbudt i en prioriteret rækkefølge, som fastlægges af Sundhedsstyrelsen ud fra sundhedsfaglige vurderinger. I allerførste omgang vil det være beboere på plejecentre, personale i sundhedsvæsenet og i ældreplejen samt ældre med særlig øget risiko, der vil blive tilbudt vaccination mod COVID-19. Når vi får flere vacciner, vil vi gradvist udvide tilbuddet til alle ældre over 65 år. Senere, når alle ældre og andre i øget risiko har fået tilbuddet, og vi har fået flere vacciner, vil tilbuddet blive udvidet til alle mellem 16 og 64 år. Du vil få besked i e-boks, når du kan blive vaccineret. Hvis du er digitalt fritaget, vil du få brev med posten. Når man har fået besked skal man selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination

Vaccinationerne kommer til at foregå ved testcentrene i bl.a. Randers og Århus.

Personer med særligt øget risiko, som er i forløb på en sygehusafdeling, kan af den behandlende sygehuslæge blive visiteret til hurtigere vaccination.
Personer med særligt øget risiko, som ikke er i forløb på sygehus, kan af egen læge henvises til en sygehuslæge, som så visitere til evt. hurtigere vaccination.
På nuværende tidspunkt kan egen læge IKKE visitere til hurtigere vaccination.

Klik her og læs senest opdaterede fra Statens Serum Institut, omkring corona vacciner.

Klik her og læs Sundhedsstyrelsens pjece om corona vaccination

 

Siden her vil løbende blive opdateret.